Blogopmaak

Blinde sample van Vos Vinos

Singlemaltmen • 23 januari 2021

Blinde Sample van Vos Vinos

Gisteravond verteld ik mijn verloofde dat ik morgen naar Elburg zou gaan om bij Vos Vinos een Ardbeg op te gaan halen. Het leek haar wel een goed idee om met ze twee te gaan en met de scooter.. doen we! Wij vanochtend met ze twee op de scooter richting Elburg om bij Bert de fles op te halen. 

Eenmaal aangekomen waren wij toch wel blij dat we een warme zaak binnen liepen (het was stiekem best wel fris op de scooter). Meteen werden wij vriendelijk door Bert ontvangen en direct was er de klik, de bekende whisky klik. Bert vertelde mij meteen dat hij er een blinde sample bij had gedaan en dat hij benieuwd was hoe mijn whisky kennis is. Nou Bert.. waarschijnlijk zit er ik er volledig naast. 

Het eerste wat opvalt is natuurlijk de kleur, de kleur van sherry. Mooi donker en als je haar een keer door het glas walst blijven er mooie dikke volle benen in het glas staan. De kleur heeft er voor gezorgd dat hij nu al in het glas zit, ik heb een zwak voor de kleur van sherry. En die geur.. wauw, volle bak rozijnen, specerijen, chocolade, noten, honing en gedroogd fruit. dit moet wel een first fill Pedro Ximenez vat zijn. Ook de smaak valt zeeg goed, zoet en goed in balans. Pure chocolade met rozijnen. 

Tot aan de finish ging ik uit van een wat oudere finish, echter is de finish redelijk kort met veelal de zelfde tonen als die van de smaak en de geur. 
Deze whisky zou ik uiteraard voor de juiste prijs zeker aanschaffen, niet voor de vaste whisky maar wel een whisky die je wilt hebben staan. 

Doordat ze zo zacht en ontzettend veel Sherry tonen bevat ga ik uit van een first fill Pedro Ximenez. Alcohol schat ik op 50% ABV (achteraf las ik op het etiket 47,8% ABV, beter lezen). Door de afdronk vermoed ik een jonge whisky, 3 misschien 4 jaar. En door het gesprek met Bert vermoed ik dat het een Nederlandse whisky is, De meeste Millstone PX varianten ken ik, Bus PX heb ik staan. En gezien de enorme diversiteit die Vos Vinos heeft aan Van Beek producten ga ik toch deze kant uit. 

Uiteraard zonder google of iets vermoed ik dat het een 3/4 jaar jonge Van Beek is welke op first fill Pedro Ximenez is. 

score: 86/100, super toffe jonge whisky! 

door Singlemaltmen 27 september 2021
De laatste paar weken loop ik de deur plat bij the Butler in Harderwijk. De lokale slijter welke uiteraard een heel mooi aanbod heeft aan whisky's, maar ook echt waanzinnig veel wijnen. Twee weken terug appte Levi mij: volgende week krijg ik twee verschillende Elsburn's binnen, waaronder de nieuwe small batch limited edition Marsala cask. Als je in de buurt bent, kom dan even langs om ze te proberen. Volgens mij nog geen drie dagen later zat ik bij Levi aan de tafel om ze beide te proberen. In deze review gaan we dieper in op de 7 jaar oude cask strength variant. Met een relatief kleine oplage van 660 flessen is deze volgens mij in Nederland al niet meer te krijgen. Misschien dat er nog 1 op de plank staat bij the butler.. so be quick! Maar wat is Marsala eigenlijk? Marsala is een versterkte wijn welke gemaakt wordt in de streek Marsala op het eiland Sicilië. Marsala wijn wordt gelagerd in vaten volgens het solero systeem (daar duiken we later nog een keer dieper op in). Elsburn heeft dus een paar Marsala vaten kunnen bemachtigen, helaas ben ik er niet achter gekomen van welke huis de vaten komen. Wel is er bekend dat het First Fill vaten zijn en de whisky is niet koud gefilterd of bijgekleurd. De kleur is dan ook meteen iets wat opvalt. Amber, roodbruin, kastanje (Ambra, Rubino). Kan je vrolijk worden van een geur? De geur van deze whisky is om vrolijk van te worden, zacht maar robuust. Geroosterde noten, caramel, honing, rozijnen, vijgen en overduidelijk wijn, misschien zelfs wel richting sherry. De geur van rozijnen en vijgen is subtiel, zeker niet zoals in een PX vat. Als je meer van mijn reviews hebt gelezen weet je misschien wel dat ik zoek naar balans in de whisky, tussen de geur, smaak en afdronk. Elsburn houdt je voor de gek, de geur is zacht, neem je een slok dan krijg je echt een kick. Specerijen nemen hier de zachte geuren over, zwarte peper komt als eerste boven drijven samen met hout. Een paar druppels water doet de whisky goed, iets zachter, iets subtieler. Iets meer in harmonie. De afdronk is kort.. helaas. Conclusie? Een leuke whisky die een paar druppels water echt wel kan gebruiken, hierna is ze een stuk beter in harmonie. Als de afdronk wat langer zou zijn, dan scoort ze een stuk beter. 84/100 Ben je een keer in Harderwijk, ga dan zeker even langs bij the butler
door Singlemaltmen 6 juli 2021
Op 7 april begon ik met een 6cl sample van een bowmore gebotteld door Blackadder. waar ik eind juni mee eindigde had ik nooit verwacht. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel, het Prinses Beatrix Spierfonds. Al met al zijn er 31 flessen, 79 samples, een bierpakket en 3 glazen geruild, de totale opbrengst is 1521 euro geworden en dat allemaal dankzij onderstaande enthousiastelingen! -Ruil 1: met Peter Linting, 3x3cl samples: Ardbeg Kelpie, Auchentostan 1996 DL en Ledaig Nose art 2007 -Ruil 2: met Jacco Hermus, nu al een fles!?! ja zeker, een Aberlour Casq Annamh -Ruil 3: met Volkert Slagter, een 11 jaar oude Ballechin gebotteld door van Wees -Ruil 4: met Merijn de Nijs, een Dad's Hat uit 2013, een beperkte oplage van 240 flessen -Ruil 5: met Ronald Bouma, een Glenglassaugh uit 2009 -Ruil 6: met Robert Bornebroek, en ineens waren het twee flessen. een 18 jaar oude Glen Scotia en een 16 jaar oude Highland Park, wings of the eagle. -Ruil 7: met Johan Smeele, een Jura uit 1999 is geruild tegen de Highland Park. Donatie: Mirjan vindt het zo een gaaf initiatief dat zij een donatie heeft gedaan! dank!! -Ruil 8: met met Valentijn Klop, de Glen Scotia is verruild voor een Macallan fine oak -Ruil 9: met Johan, de Macalllan is alweer verruild, voor drie flessen!! de Ballentine's serie. Schenking: Wie John de Vries kent weet dat hij een hart van goud heeft, hij heeft een Ultimate Teaninich 1984 cask 03/88 geschonken. -Ruil 10: met Joris dam, de Jura 1999 is geruild voor een bierset, een proefsetje van Glenfiddich en een Amrut Herald -Ruil 11: met Raimond vanBaarle, de Ballentine's zijn verruild voor een 21 jaar oude Glendronach Parliament en een sample van een Port Ellen uit 1978!! -Ruil 12: met Whiskyessentials.com, het setje van Joris is verruild tegen een Bimber en een prachtig glas -Ruil 13: met Henri van der Ree, de samplekoning. De set van Raimond is verruild tegen 50 hele dikke samples! Met nog twee prachtige glazen van Aberlour erbij -Ruil 14: met Hans koel, De set van Whiskyessentials is verruild tegen 4 Balcones en een Eastmoor. -Ruil 15: met Raimond weer, de set van Hans is verruild voor 3 octomore samples, een 17 jaar oude Balvenie en een Wolfburn Kyvler 3 -Ruil 16: met Johan weer, Johan held! de sampleset van Henri wou Johan graag ruilen tegen 4 flessen. Orkney Single malt 2005 PDnl, Glentaucher 2008 PDnl, Ballechin 2007 SV en Ballechin 2010 SV. Maar dat is het nog niet, Johan heeft de sampleset beschikbaar gesteld om te verkopen. Dit betekend dus eigenlijk dat Johan 4!! flessen beschikbaar heeft gesteld. Super bedankt amigo! -Ruil 17: met John Nooijen, John wou graag de twee flessen van Perfect dram ruilen, dit zijn twee Whiskybase releases geworden, een Secret Speyside 2007 en Blair Athol 1988 -ruil 18: met Ivo Hagen, hij heeft de Balvenie 17 ingeruild voor een Old Pulteney 17 met een sample van een Dalmore King Alexander 3 -ruil 19: met Confessionsofawhiskyfreak, De set van Raimond/Ivo is verruild voor een Lagavulin Distillers edition 1997 met 15 miniaturen. -ruil 20: met mijzelf, de twee whiskybase releases wou ik graag hebben en heb deze verruild voor een Octomore X4+10 en een oudere Glenlivet 12
door Singlemaltmen 4 april 2021
Heb je wel eens langs een weiland gefietst waar gehooid werd? Die frisse toch scherpe geur herken je direct en zo ook in dit glas. Fris, scherp en sterk maar fris. Jonge zure appels, vijgen, sherry en sommige zullen het scherpe misschien omschrijven als tabak, kruidig of leer. Voor mij is het een heerlijke combinatie, een goeie kick maar wel fruitig. Heb je even geduld? Wacht dan 15 minuutjes en de whisky wordt bijna bloemig met nougat en toffee. En ergens achterin zit een geur die mij deed denken aan gepekelde Spaanse hammen. Neem je een slok dan is je tong direct even verdoofd, die 57% ABV merk je hier, dit had van mij persoonlijk iets minder gemogen. Ergens rond de 50 a 52% ABV, maar dat kunnen we natuurlijk prima zelf even terug brengen met een paar druppels water. Zonder water is het een scherpe smaakvolle whisky, pittige rode pepertjes en licht verbrande karamel. Na een paar druppels water komen de zachtere smaken veel meer naar boven zoals butterscotch, chocolade en gezoete vruchten. Ik kan niks vinden over het type vat maar dit kan haast niet anders dan second fill Oloroso of een finish op Oloroso zijn. Met een paar druppels water komt deze whisky voor mij echt tot zijn recht, daar waar een ander het misschien helemaal niks vindt of juist zonder water hem tof vindt. En dat vindt ik zo mooi aan whisky en liefhebbers, laat iedereen zijn of haar whisky drinken zoals gewenst. En laten we vooral niet vergeten dat dit een redelijk jonge whisky is, 10 jaar oud en voor deze leeftijd is de whisky al echt ver ontwikkeld! Op de bekende site scoort deze whisky 86,80 punten met 68 stemmen. Dat is echt een hele nette score voor Benromach! Deze whisky heb ik op aanraden van Bert van slijterij Vos Vinos in Elburg. Voor deze recensie heb ik het G500 glas van Whiskyessentials gebruikt en ik ga deze binnenkort nog eens proberen in de Rolling Experience glas. Dit glas is speciaal ontwikkeld om geuren uit een whisky te halen welke op een hoog percentage alcohol gebotteld is.
door Singlemaltmen 28 maart 2021
Dankzij Valentijn was mijn vrijdagavond een feestje, met batch 1 t/m 7 van de Balvenie Tun 1509
door Singlemaltmen 23 maart 2021
De meest recente botteling van Arran is de deze Peated Pinot Noir, correct me when i’m wrong. Een kleine twee weken geleden zag ik hem voorbij komen online en afgelopen zaterdag ging hij met mij mee naar huis. Ik was op bezoek bij Vos Vinos in Elburg en Bert adviseerde mij deze Arran. Eerlijk is eerlijk, ik heb een zwak voor Arran dus hij ging mee. Nou niet met mij maar met Bert, Ik had nog een paar andere flessen en Bert bood aan om ze die zelfde avond even bij mij langs te brengen, bedankt hiervoor. Dit is overigens niet de eerste Pinot Noir van Arran (WB:16183) maar wel de eerste Peated Pinot Noir. Op de neus is het al een stevige whisky, natuurlijk het peated komt terug, rook, turf, tabak, tannine (wat ook uit de vaten komt) en het fruitige van het vat, Fijne, ingelegde groentes, gekookt fruit en vanille. Pinot Noir haal ik er niet hoor, maar zeker wel wijn. De smaak is ook aansluitend en dat vindt ik mooi he! Smaak die aansluit bij de geur, dat vindt ik echt tof. Uiteraard gebeurd er ook meer, Pruimen, noten, toast, druiven, groente op zuur en een beetje prikkeling op de tong, menthol achtige tinteling. Maar die finish, die is zo anders, zo veel scherper, hier merk je toch dat de whisky gebotteld is op 58% ABV. Deze whisky is overigens speciaal gebotteld voor de Nederlandse markt (blij dat ik in Nederland woon). Mijn advies, zie je deze fles staan.. Koop hem, of stuur mij even een berichtje voor een sample;) met 86 punten is dit een leuke aanwinst. Slijter: VosVinos Glas: Eigen en Rolling Experience van Whiskyessentials
door Singlemaltmen 15 maart 2021
Soms krijg ik de kans om een whisky te proeven waarvan ik denk.. jaa!! Dat geluk had ik vandaag. Een Port Charlotte op een Sherry blood tub private cask, 6 jaar oud en 59,2% ABV. Omdat het alcohol percentage hoog ligt gebruiken we een Rolling experience glass van Whiskyessentials ( hier te vinden). Voor mij is dit het perfecte glas om echt in de whisky te duiken als deze een hoog alcohol percentage heeft. De Kleur zit ergens tussen oud eiken en donkere sherry in. op basis hiervan zou je normaal niet zeggen dat ze maar 6 jaar oud is, dit komt door het type vat dat gebruikt is. een Blood Tub is een klein vat met een inhoud van 40 a 50 liter. Hierdoor heeft de whisky veel meer contact met het hout. Op de neus ontvang je al tonen van gedroogd fruit, rozijnen, bruine suiker en uiteraard is het hout sterk aanwezig. Maar ook gezouten karamel en sinaasappel schil. Mijn verloofde ruikt altijd even met mij mee, ze houdt totaal niet van whisky maar wil wel altijd even ruiken en daar ben ik heel erg blij mee. Er zat een hele aparte geur in die ik nog nooit eerder had geroken en zij haalde het eruit… nu komt het.. i know.. bamboe. Als je ooit door een bamboe bos hebt gelopen dan zijn er twee dingen die je altijd bij blijven, het constante geluid van de bamboe die kraakt en langs elkaar heen krast en de geur van de bamboe. Heel bijzonder. Nadat de whisky al zeker een half uur in het glas zit heb ik mijn eerste slok genomen, zoveel prikkelingen op de neus al. De smaak geeft meteen de sherry weg. De rozijnen, zwarte bessen, een klein beetje eucalyptus. Het zoutige uit zich nu in soja saus en gezouten nootjes. En als je de whisky doorslikt komt daar een kick van het eikenhout en mout. Een paar druppels water kan ze zeker wel gebruiken, de smaken komen wat meer in balans en dit maakt haar nog ronder. Het duurt echt wel een minuut of 5 voor je weer een slok neemt, een hele volle body die een tijd blijft hangen. Een mooie en vooral bijzondere whisky, waar ik erg blij ben dat ik deze heb kunnen proberen. Deze zou ik over een paar jaar nog wel eens willen proberen. Met een mooie score van 88 punten gaat deze de boeken in! Whiskybase: 167667
door Singlemaltmen 24 februari 2021
Op 4 januari dit jaar werd deze sample uit het vat gehaald. Alcohol percentage ligt op ongeveer 60%. Al is dit totaal niet te merken in de geur, de geur van de Linkwood appels verraden waar deze whisky vandaan komt. Tonen van overrijp fruit, zoals: ananas, vijgen en appels. Honing, butterscotch en ver op de achtergrond eucalyptus, met een wasachtige laag zoals we deze van een Imperial kennen (Robbert, jij vindt dit leuk!). Maar eerst even terug naar de basis, de Linkwood is gedistilleerd op 27 april 2009. Waarna deze 11 jaar in een Bourbon barrel (Amerikaanse witte eik) heeft gelegen. Vervolgens is deze in het vat gegaan van de rum van Captain’s catch 2 in heeft gelegen. Dit is een ex Rode wijn vat (Amerikaanse witte eik). Dus we hebben invloeden van: de Linkwood, Bourbon, rum, rode wijn en de twee vaten. Eerst maar eens een slok en wauw, Deze is niet voor de poes. Hier komt die 60% ABV zeker wel naar voren, met tonen van salmiak, Tabak, leer, peper en aan het einde komt er toch nog ruimte voor die fruitige tonen, ananas, kokos, groene appels. Allemaal een beetje zurig, maar dit staat heel mooi tegenover de tonen van tabak, leer en peper. Met een paar druppels water opent de whisky zich wat verder richting de zachtere smaken. De finish is weer wat zachter met een randje peper. dat wasachtige van de neus komt hier weer terug waardoor de whisky lang in je mond blijft hangen. Uiteraard heb ik de Captain’s Catch 2 ook staan en deze heb ik ernaast geprobeerd. Absurd hoeveel invloeden van de Rum je terug vindt in de whisky! In de aankomende week gaat dit vat gebotteld worden en komt hij beschikbaar. Ik ga hier twee flessen van afnemen. Alles wat ik tot dusver van hen heb gehad is tof! Meer is er eigenlijk niet voor nodig. Kleur: Tof Geur: Tof Smaak: Tof Finish: Tof Met een score van 88 punten beloofd dit alleen maar meer goeds voor de toekomst! Till we meet again (soon) Houdt de socials van Dam Dranken in de gaten!
door Singlemaltmen 21 februari 2021
Zeg je Marcel Kip dan zeg je goede whisky. Deze twee gaan samen alsof het zo moest zijn. Marcel heeft The Barrel Baron opgericht en heeft vorige week zijn eerste fles gebotteld en uitgebracht! Ik wist zeker dat ik deze fles MOEST hebben, met maar 132 flessen was 1 ding duidelijk, ik moest er op tijd bij zijn. En dat bleek wel de zelfde middag waren alle flessen verkocht. Het etiket verteld precies wat je wilt en eigenlijk ook niks… want tja, waar komt die whisky nou vandaan? De Speyside, dat weten we. De leeftijd is ook bekend, 26 jaar oud en het vat type, een hogshead. Maar meer is er eigenlijk niet bekend, jawel het alcoholpercentage, 50,2% ABV. de kleur is helder kastanjebruin en de whisky zet mooi aan op het glas. We weten dat hij 26 jaar oud is, maar ik vermoed dat deze nog een finish heeft gehad op een sherry vat, zowel door de kleur als ook de geur. De geur is zoals Bowmore het ooit mooi omschreef, Dark and Intense. Invloeden van gedroogd fruit, steranijs, sherry, zwarte bessen, honingmeloen, perzik, chocolade en ga zo maar door. Ook de smaak is echt aansluitend op de geur, mooie zachte tonen van sherry (zeker geen rozijnenbom of iets) klein pepertje erdoor en een scherp randje van de alcohol welke hier juist heel erg goed bij past en totaal niet in de weg zit. En een mooie frisse afdronk welke nog een tijd aanwezig blijft. Yes hier wordt ik blij van. mooie volwassen whisky welke zowel zoetig als kruidig is! Marcel, chapeau voor het selecteren voor zo’n tof vat! Maar dan de vraag, van welke distilleerderij? Al bij het openen van de fles dacht ik aan een distilleerderij en dat denk ik nu nog steeds (al blijft het natuurlijk gissen) Benrinnes. Een hele nette whisky welke voor mij 89/90 punten scoort. Till we meet again!
door Singlemaltmen 4 februari 2021
Vandaag weer geen whisky… maar glazen. Wat zeg je? Ja inderdaad, Maarten van Whisky Essentials kwam een aantal glazen brengen om te testen. Vooral een nieuw soort glas wat hij misschien in zijn assortiment gaat opnemen. Hij wou graag mijn mening of het glas. De fabrikant noemt het glas: Rolling experience… wat moet je daar nou van zeggen.. Het glas is ontwikkeld voor whisky’s met een hoog alcohol percentage. In de onderste kelk past 2cl, door de kleine opening heeft de whisky een klein oppervlakte welke in contact staat met zuurstof. Wat weer resulteert in een rustige afgifte van aroma’s. Wat weer resulteert in het beter kunnen opnemen van deze aroma’s.. zegt men. Uiteraard proberen we meteen twee andere glazen uit het assortiment van Whisky Essentials uit, de G500 van Amberglass en een handgeblazen twisted onion (waar de naam vandaan komt moge duidelijk zijn). Uiteraard zijn beide glazen en nog vele andere te bestellen op www.whiskyessentials.com . De andere glazen ga ik zeker nog een keer testen en deze ga je dus later nog een keer tegen komen bij mij :). Vandaag testen we dus een whisky met een hoog alcohol percentage (ABV), dit is de MacRothes van King Cask geworden WB:172247 . Een 11 jaar oude blend van Macallan en Glenrothes en gebotteld op maar liefst 61,4% ABV. In alle drie de glazen heb ik 2cl whisky geschonken en het eerste wat ik in alle drie de glazen ruik zijn romige tonen van botersnoepjes. Opgevolgd door eiken, gedroogd fruit en vijgen. Echter in het Rolling experience glas (ja ik weet het, die naam..) gebeurt meer, amaretto, leer en tabak. Stevige volle tonen die in de andere twee glazen onderdrukt worden door de alcohol dampen. Er zal vast iemand zijn die deze tonen ook uit de andere glazen haalt, maar ik merk dat ik het een stuk fijner vindt in het speciale glas. Daar waar bij de andere twee glazen je neus de toon van alcohol op pakt is in het speciale glas hier veel meer ruimte voor. Na 30 minuten luchten gaat de geur zicht echt ontwikkelen, bruine suiker, gras, karamel, sultana en de sherry komt nu echt naar boven. Tussen alle drie de glazen zit hier een verschil maar het speciale glas springt er echt boven uit, veel voller en intenser. Zou dit verschil ook zo waarneembaar zijn als je alle drie de glazen op verschillende dagen zou testen? Ja, absoluut. De alcohol dampen blijven echt achter waardoor er veel meer ruimte is voor de mooie tonen van de whisky. Zou ik dit glas dagelijks gebruiken? Nee, dat niet maar het heeft voor mij echt een meerwaarde doordat de tonen veel voller en beter uit de whisky komen. Schrijf je reviews of vindt je het leuk om whisky’s echt te ontleden en je zelf te testen wat je nou ruikt, dan is dit glas voor jou een meerwaarde. Drink je avonds na het werk een glas whisky op de bank? Dan zou ik voor de G500 gaan en voor af en toe een mooi glas whisky is de Twisted Onion echt een tof glas. Dit glas blijft hier. Voor mij echt een serieuze meerwaarde en voor jou ook ;)! thanks Maarten!
door Singlemaltmen 26 januari 2021
Het zal je misschien niet verbazen maar ik luister best wel regelmatig podcasts met het thema Whisky. Zo ook tussen kerst en oud&nieuw naar de podcast van Whisky and things. 1 van de onderwerpen in was Chocisky, samen met de twee bedenkers van Chocisky bespraken zij het idee en hoe wat de meerwaarde is van hun chocolade. Dit hield mij vast, chocolade en whisky gaan perfect samen, maar waarom is hun chocolade anders?? 

 Voor ik het wist was ik contact met Stuart van Chocisky en hij legde mij hun idee uit. Elke regio en land heeft zijn eigen smaakprofiel, aan hun de uitdaging om deze perfect te complimenteren met een juiste balans in chocolade. En daar wordt het steeds interessanter, eten, smaakprofielen en whisky.. dit is precies voor mij weg gelegd. 
 Stuart legde mij uit dat het voor hun de grootste uitdaging was om de juiste balans in verschillende chocolade te vinden welke het beste bij de smaakprofielen van de regio’s paste zonder dat de chocolade zou gaan overheersen. Door chocolade uit 9 verschillende landen te gebruiken hebben ze het voor elkaar gekregen om 8 verschillende producten te ontwikkelen. Elk bedoelt voor een specifieke regio of land. 

 Door al het gedoe met Brexit duurde het even voor mijn pakket er was, maar afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. Stuart had mij 4 verschillende soorten toegestuurd om te proberen. 


 Als eerste heb ik de Chocisky Lowlands whisky Chocolate geprobeerd, samen met een glas Bladnoch 10yo. zo enthousiast als ik er was had ik heel even een moment… maar het is toch chocolade.. hoe kunnen ze dit dan zoals ze zelf zeggen, perfect matchen bij een regio. Nou mijn twijfel was snel weg zeg! Hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen, de Lowlands kent natuurlijk een wat zachter smaakprofiel, geen rook, veel zachte smaken zoals, toffee, honing, ingekookt fruit en Butterscotch. De Chocolade sluit hier naadloos op aan, het complimenteert de whisky, maar neemt de smaak in je mond niet over. Dit laatste was waar ik misschien wel bang voor was. De chocolade is gemaakt voor de whisky en niet voor zichzelf! Mocht je nu denken.. jaja die Robin die lult maar wat aan. Dan nodig ik je uit, krijg je van mij een dram en de chocisky om het zelf te ervaren ;) Chocisky heeft hier naar mijn idee echt een top product neergezet! Als de chocolade op is ga ik zeker nieuwe bestellen via Womenintowhisky of Whiskyandgin Stuart en Chocisky , heel erg bedankt voor het mogelijk maken.
Meer posts
Share by: